10 Haziran 2020 Çarşamba

Keller koronadan yırttı!

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan " Covid 19 kel erkeklerde daha sık görülüyor ve ağır seyrediyor" haberi haliyle hem ilgi çekti hem panik yarattı. Haber merkezleri bile konu ile ilgili çeşitli uzmanlara mikrofon uzatıp olayı köpürtürken Haberuçur durur mu? Biz de saçın Türkiye'deki en yetkin ismine sorduk bu işin aslı astarı nedir diye. Kel beyler panik yapmayın. Ünlü saç uzmanı Songül Alcı konunun tam tersini savunuyor. Nasıl mı? işte Alcı'dan çarpıcı yorumlar

"Kel erkeklerin en büyük avunması testesteron hormonunun yüksek olduğunu düşünmesidir. Testesteron hormonunun yüksekliğinin koronaya yakalanma riskini azalttığını belirten hekimler var.
Erkek tipi saç dökülmesinin ( androgenetik alopesi ) en büyük nedeni testesteron hormonu fakat yüksekliği değil bu nedenle yüksek testesteronun kellik yarattığı, dolayısıyla kel erkeğin Covid 19'a karşı oluşu yanılgısı var.
Testesteronun saç dökülmesi mekanizmasında etkisi yüksekliği değil, bazı kişilerde genetik olarak ya da yaşın ilerlemesi ile günlük normal miktarda salgılanan testesteron, saç köklerindeki reseptör tarafından dihidrotestesterona (DHT) dönüşür. DHT saç köklerindeki bu reseptörlere bağlanarak saçlarda incelme minyatürleşme, zayıflamaya sonuçta da dökülmeye neden olur.
Bu haberlerle evde aynalara bakarken biraz rahatladık ama saç ekim bölümleri yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.
Biz saç ekmeye erkekleri saçlandırmaya, estetik operasyonlara devam ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder