2 Ocak 2018 Salı

SİNSİ İLERLEYEN GÖZ TANSİYONU KÖRLÜKLE SONUÇLANABİLİR…



Dünyada körlüğe en fazla neden olan göz hastalıkların biri olan glokom çoğu zaman belirti vermiyor. Uzmanlar ise 40 yaşından itibaren yapılacak düzenli muayenelerin hastalığın önlenmesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.


Konu ile ilgili bilgi veren Medigold Sultan Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Coşkun tüm bilinmesi gerekenleri anlattı.
“Glokom diğer adı ile göz tansiyonu sinsi bir hastalıktır. Bu yüzden 40 yaşından sonra hastaların mutlaka göz tansiyonunu ölçtürmesi gerekir. Ailede göz tansiyonu olan kişilerin daha da erken yaşta ölçtürmesi gerekir çünkü genetik bir hastalıktır.


Sinsi bir hastalık olduğu için çoğu zaman belirti vermez. Ancak muayenelerde şüphe etmekle testlerle ortaya çıkar. Anlaşılmazsa körlükle sonuçlanır. Dünyada en fazla körlüğe sebebiyet veren göz hastalığıdır.


Tedavisinde öncelikle medikal tedavi planlanır. Damla şeklinde ilaç tedavileri önerilir. Bunların ömür boyu kullanılması gerekir. İlaç tedavisi önce tek ilaçla başlar, sonra ikinciye gidilir, gerekirse üçüncüye gidilir. İstenilen seviyeye düşmezse ameliyat gerekebilir. İlaç tedavisi ile genelde hastaların tansiyonu düzene girer. Ama ilaç tedavisine rağmen düşmezse o zaman ameliyatla düşürmek gerekiyor. Çünkü yüksek tansiyon göz içindeki sinirleri baskı altında tutup sinir liflerini bozup körlüğe sebep olabiliyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder